Pārtikas amatniecība - pārtikas produktu gatavošana nelielos apjomos, kas tiek veikta mājas apstākļos vai nelielās ražotnēs. Saražotajiem produktiem ir augsta pievienotā vērtība, jo tie gatavoti ar individuālu pieeju, līdz ar to tajos atspoguļojas gan paša ražotāja, gan vietējās apkārtnes raksturs. Tieši tāpēc šos produktus sauc par vietējās identitātes produktiem.
Pēdējā laikā gan Latvijā, gan visā Eiropā arvien aktuālāks kļūst jautājums par vietējo pārtikas produktu ražošanu; cilvēki novērtē veselīgos, pašu gatavotos produktus, attīstās gastronomiskais tūrisms, kas dod iespēju iepazīt lauku teritorijas un to kulināro mantojumu.
Augstu novērtējam mājražotāju ieguldīto darbu, laiku un enerģiju radot jaunus un inovatīvus produktus, arī mūsu pusē tādu netrūkst – šajā bukletā piedāvājam iepazīties ar vietējiem pārtikas produktu ražotājiem Jelgavas un Ozolnieku novados (Latvija) un Jonišķu rajonā (Lietuva).
Izveidotajā materiālā informācija par pārtikas amatniekiem apkopota atbilstoši saražotās produkcijas veidam:
- Maize, konditorejas izstrādājumi un šokolāde
- Piena produkti
- Medus, ārstniecības augi un garšaugi
- Augļi, ogas un sulas
- Dārzeņi
- Lauku virtuve, senie ēdieni
- Strausu gaļa un olas
Ceram, ka bukletā apkopotie un piedāvātie produkti kļūs iecienīti Jūsu ģimenē!
Buklets „Pārtikas amatnieki” izveidots starptautiska sadarbības projekta „Vietējās uzņēmējdarbības veicināšana” īstenošanas laikā, Proj.Nr. 12-00-L421102-000005. Atbalsta LR Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests.